tiistai 6. marraskuuta 2012

Sienessä

Klo 15.45/16.12/17.08
Viikonloppuna käytiin miehen kanssa oikein kahdestaan  mökillä. Lehdet olivat pudonneet puista ja ilma oli  ihanan raikas ja  tyyni. Saavuttiin mökille vasta vähän ennen pimeän tuloa ja ilta kuluikin mökkiä lämmittäessä ja saunoen. Takanlämmityksen ohessa kävin vähän väliä laiturilla ihastelemassa auingonlaskua. Oikein harmitti, kun järkkäri oli jäänyt kotiin eikä kännykkäkameran kuvat anna ihan arvoa maisemalle. Auringon laskettua meren ylle nousi kevyt usvapeite ja väriloisto muuttui liilahtavaksi. Näky oli satumainen.

Löylyjen jälkeen lähdettiin vielä veneellä naapurisaareen maistelemaan viintä. Mulle oli ihan uusi  kokemus veneily pilkkopimeässä. Paluumatka  sujui paremmin; kuu loisti kirkkaana ja tähtitaivas välkkyi taivaalla. Otavankin bongasin. Pikkupakkanen oli jäädyttänyt veneen pinnan liukkaaksi, onneksi osasimme varoa.

Seuraavana aamuna mies lähti kaverin kanssa  kalaan ja  itse lähdin ystävän kanssa sienimetsälle. Aiemmin syksyllä oikein otti  päähän, kun jäi sienestykset käden takia väliin. Tämä viikonloppu onneksi kuittasi sen, sillä saalista löytyi viikon takaisesta lumesta huolimatta ihan kelposatsi. Suppiloista riitti aineksia niin kuhan kanssa tehtyyn kastikkeeseen kuin sienikeittoonkin.
Kuvassa oleva kuha oli kaverin saalis, mutta omakin kalastaja oli saanut narrattua lähes yhtä ison.

1 kommentti: