tiistai 20. marraskuuta 2012

Kunta apuna

Onnettomuuden jälkeen meillä räjähti kämppä aika hyvin käsiin. Hyvin harvoin meillä ihan tiptop-siistiä on, mutta kun perheen äidistä tuli käytännössä kädetön, niin sikolätti oli valmis. Minä makasin sohvalla lääkepöllyissä ja mies toimi minun ja lasten hovipiikana. Lapset tuli hoidettua, mutta siihen se sitten jäi. Aika nopeasti mä kyllä pääsin takaisin imurin varteen. Olihan se tietysti alkuun raskasta yhdellä kädellä, mutta ei sitä koko kämppää tarvinnut kerralla imuroida. Pölyistä viis, tärkeintä oli, että lapset tuli hoidettua.

Aloin selvitellä olisiko kunnalla tarjota mitään kodinhoitoapua. Olihan tilanne leikkauksen jälkeen aivan hirvittävä. Soittelin kaikki mieleen tulevat paikat läpi, mutta ei mitään tai ainakaan kukaan ei osannut auttaa. Moni ulkopuolinenkin ihmetteli eikö mistään tosiaan saa mitään apua. 

Neuvolasta sain perhetyöntekijän numeron ja ensimmäinen käynti sovittiin syyskuun alkupuolelle. Kunnassani neuvolan perheohjaaja on aika tuore juttu, ja tärkeintä on ilmeisesti tehdä ennalta ehkäisevää työtä lapsiperheissä, mutta myös olla tukena ja apuna kriisitilanteissa ja ihan tavallisissakin vanhemmuutta askarruttavissa asioissa. Palvelu on maksutonta ja täysin vapaaehtoista. Sillä ei siis ole mitään tekemistä sosiaalihuollon tms. kanssa.

Perheohjaaja tuli aina meille kotiin. Ensimmäisellä käynnillä me vain juttelimme. Naurun lomassa taidettiin pienet itkutkin tirauttaa, ihan kumpikin :) Hän toimi minulle kuuntelevana korvana ja ihanana keskusteluapuna. Turinoinnin lomassa viikattiin välillä pyykkejäkin ja suurena (kanto)apuna hän oli hissiremontin aikana. Perheohjaaja kävi meillä parin kuukauden ajan noin kerran viikossa tai kahdessa. Viime kerralla ei sovittu enää seuraavaa tapaamista, mutta tarvittaessa saan soittaa hänet paikalle. Jos pyykit alkaa kasaantua, niin saatanpa näin tehdäkin ;D Tähän kuitenkin pieni tarkennus: perheohjaaja ei ole siivooja/lastenhoitaja, mutta yhdessä voimme tehdä mitä vain! 

Minulle perhetyöntekijä antoi hirveästi tsemppiä ja voimaa jaksaa eteenpäin. Iloinen ja pirteä persoona jätti hymyn huulille jokaisen käynnin jälkeen. Kodinhoitoapua kunnalla ei siis ollut tarjota, mutta väittäisin että nämä käynnit olivat henkisesti sitäkin arvokkaampia <3 Kiitos N!

1 kommentti:

  1. Kuulostaa ihanalta ihmiseltä. Toivottavasti annat hänelle palautetta. :) Tai kehoitat lukemaan tämän tekstin. :)

    VastaaPoista