lauantai 10. marraskuuta 2012

Kolmen kuukauden kontrolli

Perjantaina kävin näyttämässä lääkärilläni kättä, onnettomuudesta aikaa jo n. 3 kuukautta. Kyynärpäästä otettiin röntgenkuvat ja kuvien perusteella: "Rtg:ssä tilanne ennallaan paitsi nyt sivukuvan perusteella luutumistakin todettavissa palojen välissä.

Lääkäri mittaili myös kyynärpään liikeratoja. Aktiivinen liike kyynärpäässä n. 44-108 astetta. Aktiviista supinaatiota (kyynärvarren uloskierto siten, että kämmenpuoli tulee ylös tai eteen) ainoastaan noin 20 astetta, pronaatioon (kyynärvarren sisäänkierto siten, että kämmenpuoli tulee alas tai taakse) meni paremmin. Itselle tuli fiilis, ettei tilanne ollut kovin hyvä. Kirurgin sanojen mukaan onnettomuteni oli aivan kamala, pahapahapaha.Toisaalta edistystä on koko ajan tapahtunut eli kyllä tämä ainakin tämän hetkisestä tilanteesta vielä tulee paremmaksi.

Keskiasento
Supinaatio
Varmaa on kuitenkin se, että jonkinasteinen pysyvä haitta tästä tulee jäämään, mutta minkäasteinen, se arvioidaan vasta vuoden kuluttua viimeisimmästä toimenpiteestä eli ensi vuoden elokuussa. Ainakin siihen asti jatkuu kuntoutus.

1 kommentti:

  1. kokoajan kuitenkin on tapahtunut edistystä. älä vaan lannistu <3

    VastaaPoista