maanantai 10. syyskuuta 2012

3 vkoa takana, 3 vkoa edessä...

Perjantaina oli jälleen kontrolliaika lääkärille. Luvassa tikkien ja k-piikkien poisto. Ihan jo pelkkä ajatuskin puistatti. Ei muuta kuin toimenpidehuoneeseen ja meikäläinen laverille. K-piikkien varalle käsivarteeni ruikattiin puudutusaineta ja sillä aikaa kun se vaikutti, nypittiin tikit pois. Uskaltauduin itsekin vilaisemaan kättäni; arpi oli yllättävän siisti.

Leikkauksessa kaikki neljä k-piikkiä oli jätetty ihon ulkopuolelle, mutta kolmessa viikossa käteni oli imaissut kaikki sisäänsä. Kolme niistä löytyi hyvin ja painettiin ihon läpi ennen poisvetoa. Minua jännitti ihan hirveästi, vaikkei koko homma kipua tuottanutkaan. Ja se spottilamppu, en tykkää. Positiivista oli kyllä se, ettei se ollut suunnattuna suuhun tai alapäähän. Piikkejä sai kiskoa ihan kunnolla, tai siltä se ainakin tuntui. Neljättä ei sitten löytynytkään ja minut passitettiin röntgeniin.

Neljäs piikki oli valahtanut melko syvälle ja ensimmäiseksi sen poisottoa varten tarvittiin kunnon sänky :D Siirryttiin sairaalaan puolelle heräämöön. Röntgenkuvan avullakaan ei piikkiä meinattu alkuun löytää, mutta löytyihän se lopulta ja kirurgi kaivoi veitsensä esiin. Toimeenpiteestä muistoksi yksi tikki ja tussin jäljet.

Piikkien poiston lomassa huomattiin myös kova patti käsivarressa, vähän kyynärtaipeen yläpuolella sisäsivussa. Siellä roikkui mun haukka, hauisjänne oli katki. Näkyy tuossa ylläolevassa kuvassa pienenä kohoumana. Nimitys tälle on "kippari kalle"- hauis. Voimaa vaan ei taida olla ihan yhtä paljon. Jäi vähän epäselväksi, mutta eipä tuolle vissiinkään mitään tehdä. Mietin vaan että minkälainen käsi tästä enää ikinä saadaan.
Aika turvoksissa käsi on edelleen. Sunnuntaina vahdettiin teippi tikin päälle ja siinä samalla otettiin pari kuvaa. Leukkauksesta oli perjantaina tasan kolme viikkoa ja kolmen viikon päähän sovittiin seuraava käyntikin. Siihen asti pitää tuota robo-kättä vielä pitää, huoh. Lääkäri toivoi, että käsi olisi silloin siinä kunnossa, että voisi aloittaa kuntoutuksen. Toivotaan, toisaalta röntgenissä ei näkynyt merkkejä luutumisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti