keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Nyt meni hermo...

Nyt meni hermo ja sen kyllä tuntee... Alkaa nimittäin pikkuhiljaa rassaamaan tämä neuropaattinen eli hermovauriokipu, jota on jatkunut jo pari kuukautta. On tämä välillä mennyt vähän parempaan suuntaan, mutta on silti koko ajan olemassa. Ilmeisestikin radialis-hermo on kokenut jonkinmoisen kolautuksen ja se oireilee sellaisena pistelevänä tunteena ranteen peukalonpuoleisella sivulla. Kipu ulottuu rystysistä aina leikkaushaavaan asti. Normaalitilassa eli silloin kun alueen antaa olla rauhassa eikä siihen koske, tunne ei oikeastaan ole kipua vaan todella veemäistä kihelmöintiä iholla. Joku aika sitten lääkäri diagnosoi kivun hyperestesiaksi eli lisääntyneeksi tuntoherkkyydeksi. Ranteen peukalonpuoleinen sisäsyrjä on lähes kosketusarka, jo pieni puhalluskin aiheuttaa kipua. Välillä myös hihansuut ärsyttävät liikaa iholla enkä pysty pitämään pitkähihaista paitaa. Kädestä löytyy värimuutosta; iho on punertavampi vasuriin verrattaessa ja jonkinlaisesta vauriosta kertoo myös tumman karvan kasvu sellaisella alueella, missä sitä ei ennen ole ollut. Tohtorin mukaan vaurion pitäisi ajan kanssa korjaantua ihan itsekseen. Hope so!

Tänään muuten tasan 2 kuukautta leikkauksesta. Arpi ainakin on aika siisti!


5 kommenttia:

  1. tutkitaanko tota kipuilua jotenkin tarkemmin? mietin vaan jos sille kuitenki löytyis joku syy, mistä pääsis nopeesti eroon... en kyllä todellakaan tiedä, mikä, mutta kuulostaa kyllä todella rasittavalta, mitä oot muutenki puhunu.

    VastaaPoista
  2. Syy on varmaan se, että siihen on mahd koskettu leikkauksessa ja ehkä piikit ovat koskettaneet sitä, kun olivat siellä muutaman viikon. Lisäksi koko kädessä ollut niin kovat turvotukset, että siinä on hermokin päässyt litistymään. Kai sen siitä pitäis itsestään palautua... Aikaa vaan vaatii, ehkä jopa vuoden!

    VastaaPoista
  3. Ok. no toivottavasti vähän nopeammin kuin vuosi

    VastaaPoista
  4. Onko todettu CRPS 1 ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei lääkärin toimesta, mutta kokenut ja osaava fysioterapeuttini sanoi oireiden viittaavan CRPS:ään. Kolmessa kuukaudessa tilanteeni on nyt onneksi parantunut huimasti.

      Poista