perjantai 19. lokakuuta 2012

3. FYSIOTERAPIA

Keskiviikkona oli kolmas fysioterapia. Parannusta oli tapahtunut seuraavasti:
  • olkapää liikkuu ylös ja sivulle ilman tukikäden apua
  • ranne kiertyy huomattavasti paremmin
  • nyrkistys menee luonnostaan oikein
  • turvotusta on enää vain vähän
  • puristusvoima 6 kg (edellinen tulos 4 kg
Kyynärtaipeessa ei ollut juurikaan edistystä tapahtunut. Liikerata n. 75-110 välillä eli liikkuvuus edelleen max 40 astetta. 

Laitehoitoa sain sekä lymfaa että LPG:tä.

Tehtiin myös mielikuvaharjoituksia. Makasin pedillä pyyhe peittona ja silmät kiinni. Fyssari pyysi kuvailemaan miltä kädet tuntuivat. Mun oikea käsi tuntui ihan jättiläiseltä vasempaan verrattuna, se oli vähintään puolta isompi. Tunnustelin kämmenellä pyyhkeen pintaa. Jopa vähän säikähdin, kun oikeaan käteen pinta tuntui tosi karhealta ja vasempaan tosi pehmeältä. En meinannut uskoa todeksi. Nyt olen testaillut molemmin käsin vaikka mitä erilaisia materiaaleja ja kaikki tuntuu eriltä vasemman ja oikean välillä. Mulla on siis kädessä jonkin sortin tuntohäiriö. Kuvitelkaapa, että teillä on pestynä kaksi koneellista pyyhkeitä. Toisessa on käytetty huuhteluainetta ja toisessa ei, eli ekan koneen pyyhkeet ovat ihanan pehmoisia ja toisen koneen hirvittävän karheita. Tuo esimerkki kuvaa hyvin sitä, miten mulla oikean ja vsemman käden tunto eroaa.

Toinen harjoitus tapahtui peilin edessä. Seisoin siten, että  näin ainoastaan puolet vartalostani (vasemman puolen). Aloin tehdä käden nostoja ylös, eteen ja sivuille ja pyörittelin kättä peilin pinnassa. Peilistähän näkyi peilikuva eli kuin oikea käteni olisi siellä heilumassa. Tapahtuikin niin, että koko ajan paikoillaan ollut oikea käteni alkoi kihelmöidä. On se vaan jännää tuo aivojen toiminta..

Lopuksi taas uudet kinesioteipit käteen ja jumpata pitäisi niin vaan pirusti.

1 kommentti:

  1. onnea edistysaskelista. :)

    jänniä kyllä noi mielikuvaharjoitukset, en tiennytkään että fysioterapiaan kuuluu myös niitä, aika kattavaa.

    VastaaPoista