tiistai 2. lokakuuta 2012

Apus apukäsi

Useita viikkoa leikkauksen jälkeen myös sormet olivat niin kipeät ja turvoksissa, että jo pelkkä liikuttelu tuntui kurjalta. En pystynyt edes tarttumaan mihinkään, käsi oli täysin eloton. Olen kuitenkin jumpannut sormia ahkerasti ja liikutellut niitä toisen käden avustuksella. Nyt vihdoin pystyn tekemään myös oikealla kädellä jotain hyvin hyvin kevyttä. Enää en ole ihan täysin yksikätinen :)

Pystyn mm.:
- pitämään hammasharjaa oikeassa kädessä, kun pruuttaan vasemmalla tahnaa
- repäisemään rullasta palan talouspaperia siten, että oikea pitää kiinni paperista ja vasen repäisee
- käyttämään kahta kättä, kun laitan lapselle ruokalappua
- nostamaan kevyitä esineitä esim. tutin

Pieniä juttuja, mutta tällä hekellä tuntuu isoiltakin askelilta. Pikkuhiljaa, poco a poco...

Kädessäni on tuollainen kulmatuki eli robo, joka laitettiin kipsin sijaan 1,5 viikkoa leikkauksen jälkeen ja asennettiin 90 asteen kulmaan. Perjantaina (6 vkoa leikkauksesta) roboon laitettiin liikkuvuutta ja käsi pääsee jonkin verran liikkumaan. Mulla ei vaan itsellä oo juurikaan voimia suoristaa ja koukistaa, joten liikkuminen on pitkälti vasurin varassa. Kuva on muuten aika kehno. Kuvan ottaminen Canonin järkkärillä pelkästään vasurilla ja peilin kautta oli aikamoinen sirkustemppu. Kokeilkaapas :)

Seuraavana olisi vuorossa kämmenvoiman palauttaminen. Tällä hetkellä en saa puristettua kättä nyrkkiin, mutta kenties jo viikon päästä sekin onnistuu!

1 kommentti: