maanantai 8. lokakuuta 2012

1. FYSIOTERAPIA

Perjantaina oli kulunut tasan seitsemän viikkoa leikkauksesta ja luvassa oli ensimmäinen fysioterapiakäynti. Edellisenä iltana otin robon pois ja päätin alkaa totutella elämään ilman apuvälineitä. Ekalla käynnillä keskusteltiin leikkauksesta, tapaturmasta, kivuista ja kuntoutuksesta. Ensin olisi saatava turvotukset laskemaan ja nesteet kiertoon. Lääkitys olisi myös hyvä pitää kunnossa, kivut täytyy pitää poissa.

Testailtiin käden liikeratoja. Niin kuin arvata saattaa, käsi on kuin jäykkä paska. Ihan hirveä tunne, kun käsi ei yksinkertaisesti liiku ja tottele. Fyssarin avustuksella jumpattiin olkapäätä, kyynärpään koukistusta ja ranteen kääntöä. Olisikohan kyynärpään liikerata ollut n. 13 astetta. Tuota kyynärniveltä pahemmalta tuntui käsi ja ranne. Käsi on kääntyneenä niin, etten näe omaa kämmentä. Ranne ei kerta kaikkiaan kierry kuin muutaman millin. Sain myös ihanalta tuntuvaa lymfa-hierontaa. Sen tarkoituksena olisi saada nesteitä liikkeelle. Lopuksi vielä kinesioteippi kyynärpäähän.

Huolimatta siitä, että käsi liikkui vain pikkuisen, jäi mulle käynnistä erittäin positiivinen mieli. Kotona olisi treenattava olkapäätä. kyynärpäätä, rannetta ja sormia. Tästä se lähtee!

 

1 kommentti: