maanantai 3. joulukuuta 2012

Koukussa

Virkatut korit

Mä oon ihan koukussa (ja vähän puikossakin) virkkaukseen ja neulomiseen. Jo viime keväänä ostetut matonkuteet pääsivät vihdoinkin tuotantoon ja tuloksena syntyi muutamia koreja. Käsi pääsee hommiin, mieli rentoutuu ja tulee hyvä fiilis, kun saa jotain näkyvää aikaiseksi.

Kudetta on tullut haettua säkkikaupalla lisää ja joululahjoja pukinkonttiin valmistuu hyvää vauhtia. Ideoita on kuitenkin ehkä enemmän kuin taitoa ja aikaa. Virkkaus matonkuteesta on kyllä todella palkitsevaa; valmista kun syntyy kohtuu nopeasti. Tai, riippuu tietysti hiukan siitä miten monta kertaa joutuu purkamaan ja tekemään uusiksi. Ohjeita kun en ole jaksanut hakea, niin kokeilemalla mennään. Ja sen kyllä huomaa, mm. tästä allaolevasta lattiatyynynpäällisestä tuli sittenkin liian lerppu ja toisen puolen piilosilmukointi osui väärälle puolelle... Epätäydellisyydestään huolimatta saa kuitenkin luvan kelvata. Tyynyn halkaisija 65 cm.

Käsikin on pysynyt ihan hyvin mukana tässä käsityöharrastuksessa. Virkkaus ei itseasiassa rasita edes rannetta ja kyynärpäätä, jonkin veran olkapäätä ja ehkä hiukan sormia. Kutominen tuntuu ajoittain ilkeältä värttinäluussa, mutta ehkä tämä näperöinti on samalla hyvää jumppaa.

Lattiatyyny

2 kommenttia:

  1. hienoja! kunpa itekin sais aikaseks ton maton kanssa... tuolla se vaan on samassa kohtaa vieläkin...

    VastaaPoista
  2. Oij. Nää on kans tosi kivoja.. Mäkin tein pari koria siitä turkoosista ku sitä jäi yli. Ajatuksissa oli tehdä toinen matto paremmalla onnella/taidolla. :)

    VastaaPoista