tiistai 4. joulukuuta 2012

Hätä keinot keksii

Pumppupullot rules :)
Sitä kun elelee kuukausikaupalla ainoastaan yhden heikomman käden tai yhden heikomman sekä auttavan apukäden varassa, niin kummasti sitä vain sopeutuu "kädettömyyteen" ja oppii tekemään jutut omalla tavalla. Nyt tuntuu jopa vieraalta ajatus, että edes tekisin tiettyjä asioita kuten ennen. Tässä on tullutkin kehiteltyä vähän erikoisiakin toimintamalleja arkirutiinien suorittamiseen. Tietyt apuvälineetkin ovat paikallaan.

Mun TOP3 "apuvälineisiin kuuluu:

  • Pumppupullot
  • Sähköhammasharja
  • Oma purukalusto
Äkkiä sitä vaan oppii tekemään asioita vasurilla, vaikka ennen jonkun asian tekemiseen on käytetty oikeaa tai jopa molempia käsiä. Esim. pipon päähänlaittoon mulla on ihan oma tekniikka; pipon reuna suuhun ja siitä sitten vasurilla pään yli. Autoa olen ajellut nyt muutamaan otteeseen. 1- ja 2-vaihteissa tarvitsen vielä vasurin apua...turvallista... Takki täytyy pukea niin, että ensin käsi oikeaan hihaan ja vasta sitten vasempaan. Ennen olen tehnyt sen aina toisinpäin. Tätäkään en kyllä tiennyt aiemmin, mutta nyt tiedän, sillä homma ei vain onnistu toisinpäin. 

Tällä hetkellä toivoisin kovasti voivani pitää kännykkää oikeassa kädessä, pyyhkiä pehvani oikealla kädellä, levittää kasvorasvaa ja pestä hiukset molemmilla käsillä, kaupassa ojentaa oikean käden vaihtorahoja varten jne... Mm. näiden kaltaiset perustoiminnoi eivät vielä onnistu, koska kyynärvarsi ei kierry riittävästi kämmenpuoli ylöspäin. Ehkä kuitenkin vielä jonain päivänä.

Ps. Mitenköhän pahasti kädelle kävisi jos se jäisi bussin ovien väliin? Mietin vain, kun vältin tällaisen tapahtuman täpärästi viime perjantaina. Olin tyttösen kanssa nousemassa linja-autoon. Meidän pysäkillä jäi matkustajia ulos enkä ihan heti  päässyt vaunujen kanssa sisälle. Juuri kun olin saanut rattaat työnnettyä sisään (itse seisoin vielä ulkopuolella) sulkeutuivat bussin ovet. Viime hetkellä vetäisin käteni pois ovien välistä ja jäin kadulle paukuttamaan nenäni edessä sulkeutuneita ovia. Tällä kertaa bussi ei sentään lähtenyt liikkeelle. (Kokemusta on tästäkin). Oli kyllä aika lähellä etteivät käteni jääneet väliin, ihan viime hetkellä irroitin otteeni työntöaisasta...

1 kommentti:

  1. ja noi pumppupullot on lisäksi sisustuksellisia. ;) mulla on toi sama ja lisäks kylppäripesuaine, tuoksuu piparmintulle, se tosin on suihkepullo.

    uskon että sun käsi kuntoutuu noihin kääntymisiin vielä. sä olet niin sitkeä mimmi. <3

    ja toi bussi-tapaus on kyllä niin kammottava monessakin mielessä.

    VastaaPoista