lauantai 22. joulukuuta 2012

8. & 9. FYSIOTERAPIA

Pian on vakuutusyhtiön korvaamat 10 fysioterapiakäyntiä käytetty. Aika monta jumppakertaa olisi kuitenkin vielä edessä, sillä ainakin ensi vuoden elokuulle olisi fysikaalista hoitoa jatkettava. Tässä pohdinkin, että jatkanko omakustanteisesti nykyisessä paikassa vai käännynkö mahdollisesti kunnallisen terveydenhuollon puoleen. Kunnallisessa ei mitään muuta vikaa kuin että jonot taitavat olla noin 10 kuukauden luokkaa. Tosin tapaukseni taitaa olla akuutti, joten hoitoon pitäisi päästä suht nopeasti.

Maksis kinesio
Tuossa taannoin Fyssarini hieman hiiltyi, kun en ollutkaan aloittanut Lyrican syöntiä. Olen kuulemma alusta asti ollut hieman vastarannan kiiski näissä lääkitysasioissa (hymiö). Itse en nyt ole ihan täysin samaa mieltä, kyllä noita pillereitä on tullut popsittua, mutta turhaan en mitään viitsi ottaa. Varsinkaan jos kyse on lääkkeestä, mikä mahdollisesti saisi pään täysin sekaisin.

Käyntien ohjelmisto on sisältänyt lähinnä perinteistä lymfahoitoa, liikeratojen mittausta, hierontaa ja perusjumppaa. Viime kerralla käteen tehtiin kaksi erilaista kinesioteippausta. Näistä on ollut apua ainakin mulle, harmi vain etteivät pysy muutamaa päivää kauempaa.

Mä oon jotenkin ihan unohtanut jumpata sormia. Tai kyllä mä niitä koko ajan käytän, mutta esim. vaha ja kaikki kunnon venytykset ovat jääneet vähän taka-alalle. Ja kyllähän se kädessä näkyy; mm. peukalon ja etusormen välissä olevan lihaksen paikalla on edelleen pelkkä kuoppa vain... Onnettomuuden jälkeisen käyttämättömyyden lisäksi myös hermovamma saattaa olla  osasyynä lihaksen surkastumiseen.

Ja niin, olen tässä jo pitkään odotellut vakuutusyhtiöltä vastausta hermoratatutkimuksen maksamisesta. Päätös saapui perjantaina ja alkuun ymmärsin päätöksen väärin, kun lause alkoi "Emme myönnä...". Mutta myöhemmin luettuani lapun uudemman kerran ihan loppuun asti, oli tulos se että tutkimus korvataan. Varasinkin samantien ajan Neurolaboratorioon ja ajan sain heti vuoden vaihteen jälkeen. Sinänsä tutkimuksesta ei varmaan mitään sen suurempaa hyötyä ole, mutta ehkä näiden vakuutusoikeudellisten asioiden takia on tämäkin parempi testata ihan "virallisesti".

3 kommenttia:

  1. Onko muuten noilla teippien väreillä jotain merkitystä? Nyt vaan huomasin että tällä kertaa vähän "tylsempi" väritys. Osaisikohan joku muu teipata edes vähän sinne suuntaan, jos niistä on kuitenkin apua. Saako sitä teippiä ite ostettua...

    No eipä tullut mieleen että fysioterapeutti "suuttuisi" siitä ettei syö lääkkeitä... Luulis että ne olis just vaan dsitä varten, että jos välttämättä tarvitsee. Mä kannatan sun päätöstä, kun kerta on pystynyt olemaan ilman.

    Mä ehkä jatkaisin samalla fysioterapialla, jos vaan rahallisesti olisi mahdollista, hän kun tietää jo kaiken ja on sitten helpompaa, ja kun kerta olet tykännyt käydä siellä. Mutta se aina niin ihana RAHA...

    No mutta hyvä että kuitenki vakuutusyhtiö lupasi korvata. Mä vähän sitä ihmettelin että miksei korvaa, mut sit ajattelin et just se kun sulla tuli se 4kk täyteen ym. Mut hyvä kuitenkin näin. Miks niitten pitää kirjottaa niin vaikeesti? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole väreillä väliä. Pistettiin juu viimeks vähän tylsempää väriä. Aiemmin ollutkin pinkkiä, mustaa ja sinistä. Kaipa teippiä saisi jostain ostettua, mutta vähän tarttis kyllä tietää miten teippi laitetaan. Ihon kannalta on kyllä ihan hyväkin olla ilman teipejä. Ja itseasiassa noi maksamakkarateipit osoittautuikin lopulta jotenkin huonoiksi ja kun revin ne pois kihelmöi hermokipualue monta päivää..

      Poista