lauantai 25. toukokuuta 2013

Käden kuulumisia

Reilu yhdeksän kuukautta onnettomuudesta ja ties kuinka pitkä aika viimeisestä päivityksestä...

Käsi voi ihan ok, joskin joka päivä tulee lukuisia tilanteita, jossa se pistää hanttiin. Jos käsi vain seuraa passiivisesti mukana, niin ihan ok, mutta missään kovin aktiivisessa menossa ei käpälä tunnu pysyvän perässä.

Yksityisen puolen fysioterapiat lopetin kymmeneen, eli siihen kun vakuutusyhtiö korvasi. Kunnalliseen pääsin nopeasti ja siellä on tullut käytyä harvakseltaan. Hoito on hyvää, puitteet valitettavan surkeat. Resurssipula.

Kinesioteipit on laitettu joka kerran jälkeen ja edelleen olen sitä mieltä, että ovat erinomainen keksintö Fyssarini antoi minulle ohjeitakin siitä, miten teipit voi laittaa itse. En vain koskaan saanut hankittua teippiä kotin, joten se siitä..

Fillarointia olen yrittänyt harrastaa, mutta käsi kipeytyy siitä aivan älyttömästi. Puuron sekoittamista kattilassa käsi ei kestä ja tietynlaiset nostot lamaannuttavat. Lakaisua, haravointia, rikkaruohojen kitkentää pystyn tekemään hetken, joinain päivinä hampaiden harjaus ei onnistu. Olleessaan koukussa tai suorassa, käsi jäykistyy hetkessä ja vetreyttäminen tuntuu kurjalle.

Jonkinasteista hermoärsytystä esiintyy edelleen. Kesäkuun alkuun on varattuna visiitti toimintaterapeutille, katsotaan mitä se saisi aikaiseksi. Kädessä on ihmeellistä kutinaa, suora suihku tekee kipeää ja käsi paleltuu herkästi.

Tällaista siis tällä erää.

3 kommenttia:

  1. voihan kurjuus kaikkia tuntoja ja juttuja. :/ Toivottavasti fyssari saa jotain aikaan. Onneks on hyvä fyssari puitteista huolimatta.

    VastaaPoista
  2. Hei,

    Eksyin sattunalta tänne sivuilesi. Olisi mielenkiintoista kuulla, miten kätesi voi nyt. Täällä yksi vasemman ranteen värttinäluun murtuman kanssa toukokuun alusta saakka kamppaillut....samoja oireita on itsellänikin, mitä sinulla on ollut. Nyt on jämähtänyt olkapää tai lapaluu...ranne erittäin kiertojäykkä, ja koko ajan tuntee, "että on käsi". Ärsyttävää. Kahdesta sormesta puuttuu edelleen tunto. Homma siis kesken vieläkin. TT-kuvat otettiin pari viikkoa sitten. Vastaukset siihen, mikä mättää, vasta ensi kuussa.

    Niin, koiran kanssa kaaduin.... nyt talveksi olen jo hankkinut Icebugit....

    TerkuinTessa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tessa! Toivottavasti olet saanut kätesi jo parempaan kuntoon. Kerrassaan kurjia nuo kaatumiset. Oma käsi alkaa olla ok, joskin edelleen päivittäin tunnen, "että on käsi". Pikaisesti kirjoitin tuoreimmat kuulumiset, jos vielä joskus eksyt tänne lueskelemaan.

      Hyvää talven jatkoa, pysykäämme pystyssä!

      K

      Poista